Vichtenaar
Bryggeri: Verhaeghe Belgien
Betygsfördelning
10 Betyg. Medel: 3,7
 

0,5


1


1,5
1

2


2,5
1

3


3,5
8

4


4,5


5
Flasktext: De Vichtenaar is een rood-bruine ale van gemengde gisting en wordt in eikenhouten vaten gerijpt gedurende gemiddeld acht maanden. De zoet-frisse smaak in combinatie met een fruitige toets bekomen door de looistoffen in het eikenhout maken van de Vichtenaar een dorstlesser bij uitstek.

Expertpanelens omdöme
Arakun (1095p)
Arakun
Omdöme: Rödbrun/koppar. Doft av dadlar med lätt syrlighet. Tunn smak med medelstor syrlighet. Aningen sträv och träig.
Provdatum: Inlagt: 2009-09-18 Betyg: 2
Samuel (1271p)
Samuel
Omdöme: Djupröd med bra skum. Mycket autentisk doft och smak av solmogna körsbär. Som att plocka dem direkt från trädet i trädgårn. Inte så syrlig som många andra krieken/kersen-bier. Bland det bästa jag druckit av de lite sötare körsbärsölen. Kanske att det blir lite för sött i längden. Men gott är det.
Passar bäst till: Sommardrink
Förslag på öltyp: Flamländsk rödöl
Provdatum: Inlagt: 2006-04-04 Betyg: 4
Tomas Lindohf (359p)
Tomas Lindohf
Omdöme:
Provdatum: 2004-02-18 Inlagt: 2005-02-28 Betyg: 4
Ronny T (1754p)
Ronny T
Omdöme: Fyllig doft av balsamvinäger o ekfat
Brun m beiget skum
Frisk syrlig smak som av Balsamvinäger när man har den i munnen o sen en florsockerliknande avslutning när man sväljer

Påminner i mycket om "Grevinnan" men sötare eftersmak, gott i små mängder

*Uppdaterad 080223* Lagrad ca 3år har sötman mildrats något och syran har blivit lite kärvare på ett positivt sätt

Passar bäst till: Solmogna jordgubbar
Förslag på öltyp: Flamländsk rödöl
Provdatum: 2005-01-17 Inlagt: 2005-01-19 Betyg: 4

Övriga betyg
Fredrik J (1695p) Inlagt: 2008-01-14
Andreas (1515p) Inlagt: 2008-01-11
Ante (1267p) Inlagt: 2005-07-10
Thomas Andersson (309p) Inlagt: 2005-03-26
PeterP (626p) Inlagt: 2004-06-25
Anders Hall (1388p) Inlagt: 2004-04-11

Historik
2004-04-08: Inlagd i databasen
2004-04-08: Tillkom i Privatimports sortiment
2006-03-01: Utgick ur Privatimports sortiment
2008-02-23: Ny flasktext